14 Haziran 2015 Pazar

Kırşehir'de Ramazan Pidesi Fiyatları Belli Oldu


On bir ayın sultanı Ramazan ayının vazgeçilmezi pidenin Kırşehir'de satış fiyatları belirlendi, Kırşehir'de yumurtalı ve susamlı pide 2,20 liradan, sade pide ise 1,90 liradan sofralara gelecek.
Kırşehir’de 8 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olarak ekmeğe yanı sıra Ramazan pidesine de zam yapıldı. Esnaf Odaları Teşkilatı olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Behamettin Öztürk, Kırşehir halkının ve esnafın korunması noktasında oda başkanları ile birlikte ortak karar aldıklarını söyledi. Öztürk, "Ramazan ayı için pide fiyatlarını belirledik. Çiftli pide geçen yıl satış fiyatı 1,90 liraydı, şimdi yeni satış fiyatı 2,20 lira oldu. Yumurtası, susamı fırıncıdan olursa 2,20 TL verecek, kendisi getirirse 1,90 TL ödeyecek. Biz esnafı ve halkı düşünerek bu zammı veriyoruz. Türkiye geneline baktığınızda bir 6 ay veya 1 yıl gibi geriden gidiyoruz. Biz zammı 6 ay sonra yapıyoruz, biraz daha bekletiyoruz." dedi.
Fırıncı esnafını da uyararak, kaliteli, düzgün ekmek ve pide üretmesini istediklerini belirten Behamettin Öztürk, ekmekte bozukluk, gramında düşüklük olduğunu gören Kırşehirli vatandaşların, Esnaf Odası’nı, Ticaret Odası’nı, Tarım Müdürlüğü’nü, Zabıta’yı arayarak ihbarda bulunabileceğini ifade etti.
Ramazan ayında Kırşehir'de pide işletmecisi fırınlar için belirlenen yeni fiyat tarifesine göre 20 gram boz pide-lavaş 85 kuruş, 400 gram boz pide 1,30 lira, 400 gram yumurtalı ve susamlı tekli pide 1,85 lira, 500 gram boz çiftli pide 1,65 lira, 500 gram yumurta ve susamlı tekli pide 2,20 liradan satılacak. CİHAN
Kaynak: CHA
Kırşehir Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder